De ouderdom is een onuitputtelijke bron van rijkdom.

Bij be.Source zijn we ervan overtuigd dat ouderdom een onuitputtelijke bron van rijkdom is. Daarom willen we de blik die de maatschappij op onze ouderen heeft, veranderen.
We zijn er ook van overtuigd dat ouderen die in nood verkeren niet aan hun lot kunnen worden overgelaten en dat elke actie in hun voordeel onze steun verdient.

Over be.Source Onze acties Ons netwerk

DE CIJFERS

Tegen 2050 zal meer dan 30% van onze bevolking 65 of ouder zijn (WHO, World Report on Ageing and Health 2015).
Het is een vaststaand feit dat de veroudering van onze bevolking, in combinatie met het risico op armoede en sociale uitsluiting, een uitdaging vormt voor onze generatie, en nog meer voor de volgende generaties.
Daarom is de ondersteuning en vereniging van acties om de levensomstandigheden van kwetsbare senioren te verbeteren een absolute prioriteit voor be.Source.

"De veroudering van onze bevolking is een uitdaging."

Augmentation de la population
Source: Eurostat, ​​​​​ec.europa.eu/population-data
BELGIË
Taux de risque de pauvreté
Source: Source: statbel.fgov.be​​​​​/pauvrete-et-conditions-de-vie
CONCERT DES COEURS 17 DEC. 2023

Kom naar een magisch kerstconcert in de prachtige kerk OLV ter Zege ten Zavel.

Bernard Foccroulle, begeleid door sopraan Deborah Cachet en violisten François Fernandez en Yun Kim, zal ons de eer bewijzen een kerstconcert voor te brengen ten voordele van de sociale werken van be.Source om de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen te verbeteren.

Meer informatie en reserveren

Photo @Bruno Achen
Photo @Bruno Achen

 

Internationale Dag van de Ouderen 1 oktober 2023

Dankzij de steun van be.Source namen de tuktukfietsen van Labolobo deel aan de voorbereiding en de uitdeling van bloemen, samen met Accolage. Het was een vrolijke samenwerking, een mooi moment van ontmoeting en uitwisseling op de Internationale Dag van de Ouderen.

Datzelfde weekend bood het Innov'âge festival een gezellig evenement aan dat intergenerationele ontmoetingen bevorderde om onze kijk op ouderdom te veranderen. In de Brass brachten een aantal workshops verschillende generaties op een leuke manier dichter bij elkaar.

 

Journée internationale des personnes