Concert des Coeurs 11 dec 2022

Kom luisteren naar een prachtig kerstconcert in een buitengewone feeërieke sfeer in de kerk OLV ter Zege ten Zavel in Brussel.

Het barokorkest Concert d’Anvers, vergezeld door het Octopuskoor en solisten van de Koningin Elisabeth Music Chapel, onder leiding van Bart Van Reyn, zullen prachtige liederen en concerto’s uitvoeren van Vivaldi en Corelli.

Dit concert is voorgesteld door de private stichting be.Source. De netto opbrengsten van dit concert worden toegewijd aan sociale projecten ten voordele van kwetsbare oudere personen.

Informatie en reservatie

Eglise du Sablon

 

Vorming voor vrijwilligers !

Be.source organiseert regelmatig opleidingen voor de vrijwilligers van haar partnerverenigingen. Deze vormingen behandelen verschillende thema’s die zeer nuttig kunnen zijn in de dagelijkse omgang met senioren. Zo wordt meermaals per jaar een opleiding eerste hulp, van één dag, aangeboden in samenwerking met en geleid door het Rode Kruis.

Deze activiteit kent steeds een groot succes. De deelnemers leren bij en krijgen interessante tips die van toepassing kunnen zijn in de praktijk.

 

premiers secours

 

De avond van de vrijwilliger 2022

Na een onderbreking van twee jaar was het eindelijk weer mogelijk om onze traditionele avond van de vrijwilliger te organiseren. Alle vrijwilligers en dienstverleners van al de verenigingen die deel uitmaken van het netwerk van Be.source worden uitgenodigd op dit event waarbij men het belang onderstreept  van al het werk dat gedaan wordt voor kwetsbare ouderen en tevens de vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Drohme Park, de vroegere hippodroom van Bosvoorde, was dit jaar de plaats waar meer dan honderd deelnemers verwelkomd werden voor diverse workshops: sommigen lieten hun creativiteit de vrije loop bij het maken van een theelichthouder of een mok. Anderen ontdekten te voet of met de fiets het Zoniënwoud of kregen een golfinitiatie.

Na de activiteiten kwam iedereen samen in het betoverend kader van de Jardin du Pesage om het glas te heffen op de vriendschap en om samen van een heerlijke maaltijd te genieten.

Tijdens deze vierde editie hebben vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en wie weet, misschien ontstaan er gezamenlijke projecten.

 

journée des bénévoles

 

Concert des Cœurs 8 mei 2022

Beleef een muzikale namiddag in de uitzonderlijke kerk OLV ter Zege ten Zavel.
Op het programma : Raphaële Green et Emma Posman, solisten van de MM Academy, begeleid door de kamermuziekensemble van de Munt.
De netto opbrengsten van dit lenteconcert zullen ten goede komen aan de sociale acties van be.Source ten voordele van minderbedeelde senioren.

http://www.concert-des-coeurs.be

Concert des Cœurs 8 mei 2022

CONCERT DES COEURS 15 DEC 2019

Kom luisteren naar de kerstliederen, geïnterpreteerd door de Sopraan Charlotte Wajnberg, laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2018, en begeleid door het Arenbergkoor, onder leiding van Jeffrey Dirix. De netto opbrengsten van dit elfde concert zullen ten goede komen aan de sociale acties van be.Source ten voordele van minderbedeelde senioren.

http://www.concert-des-coeurs.be

Charlotte Wajnberg

De Caravan

"We zien elkaar in de geburen"

Na het succes in Vorst keert “de Caravan” de laatste week van augustus terug in Sint-Gillis om de meest geïsoleerde en kwetsbare ouderen te ontmoeten in hun eigen woonomgeving. “de Caravan” wil een hartelijke mobiele ruimte bieden waar senioren rond een kop koffie vertellen over hun moeilijkheden op het vlak van o.m. huisvesting, verzorging, eenzaamheid,…

Bezoekers ontmoeten er elkaar in een warme atmosfeer die erop gericht is om mensen bewust te maken van de problematiek van het isolement van vele ouderen.

Komt “de Caravan” binnenkort ook bij u in de buurt? ?

  • 26 tot 30/08 > Jacques Francksquare (Hallepoort), St-Gillis
  • 09 tot 13/09 > Jef Mennekensplein (Karreveld), Molenbeek
  • 30/09 tot 04/10 > Dancoplein (Globe), Ukkel
caravane
Photo @Bruno Achen
Vrijwilligersavond: 2019 editie

Dit jaarlijkse evenement, dat op 5 februari plaatsvond in het Wiels, bracht meer dan honderd vrijwilligers en dienstverleners van het be.Source netwerk samen.

Deze avond is een gelegenheid om alle mensen die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van senioren te danken. Op het programma: rondleiding door het Wiels, getuigenissen en vergaderingen tussen organisaties die actief zijn op het gebied van de hulpverlening aan de senioren en tot slot een gemoedelijke uitwisseling van ervaringen begeleid door een hapje en drankje. Dit evenement is de derde editie georganiseerd door be.Source. In 2017, ontmoetten we in de werkplaatsen van de Munt, en in 2018 in La Tricoterie met een lachyoga en een workshop over zang.
 

wiels
Photo @Bruno Achen
Concert des coeurs 10e editie

UITVERKOCHT !

De 10e editie van het Concert des Coeurs was volledig uitverkocht! Bijna 700 mensen, waaronder Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, kwamen luisteren naar een herinterpretatie van populaire Kerstliederen door het Jeugd- en kinderkoor van De Munt, begeleid door twee solisten van de Muziekkapel en een achtkoppig muziekensemble.
De volgende editie gaat door op 15 december 2019 om 15u30.
Noteer die datum alvast in uw agenda !

Concert des coeurs

6 december 2017 Inhuldiging ATOLL Zuid

Op woensdag 6 december heeft de vzw ATOLL een tweede centrum voor dagopvang ingehuldigd op de benedenverdieping van een modern gebouw genesteld in een groene oase.

Atoll’s eerste onthaalcentrum, dat in 2003 in Etterbeek werd geopend, kent een bijzonder succes. Vandaag worden zo'n een vijftigtal ouderen uit het Brusselse door Atoll van maandag tot en met vrijdag ontvangen.

De voorgestelde activiteiten laten aan de senioren toe om zo veilig mogelijk in hun eigen levensomgeving te mogen verblijven en ondertussen te worden opgevangen in een plaats waar het welzijn, en het menselijk karakter essentieel is.

5 December 2017 Inhuldiging leerstoel aan de KU LEUVEN

Op 5 december,  werd de be.Source leerstoel ingehuldigd  
aan de KU Leuven - HIVA, in aanwezigheid van de rector van de KU Leuven.

Deze Leerstoel 'Empowerment of Underprivileged elderly', onder leiding van professor Tine Van Regenmortel van het HIVA-instituut, heeft als doel om onderzoek over ouderen in onze samenleving te promoten, met bijzondere aandacht voor ouderen die financiële moeilijkheden hebben. "We wensen meer evidence-based data te bekomen over de psychosociale aspecten van ouderen (bv. eenzaamheid). Gegrond in de visie van empowerment streven we naar een positiever imago van ouderen en meer sociale solidariteit in onze samenleving. Partnerschap tussen wetenschap, praktijk, beleid en doelgroep is hierbij onontbeerlijk. Dit wordt bewerkstelligd via het concept van ‘Empowerende Academische Werkplaats’."

photo chaire universitaire