6 december 2017 Inhuldiging ATOLL Zuid

Op woensdag 6 december heeft de vzw ATOLL een tweede centrum voor dagopvang ingehuldigd op de benedenverdieping van een modern gebouw genesteld in een groene oase.

Atoll’s eerste onthaalcentrum, dat in 2003 in Etterbeek werd geopend, kent een bijzonder succes. Vandaag worden zo'n een vijftigtal ouderen uit het Brusselse door Atoll van maandag tot en met vrijdag ontvangen.

De voorgestelde activiteiten laten aan de senioren toe om zo veilig mogelijk in hun eigen levensomgeving te mogen verblijven en ondertussen te worden opgevangen in een plaats waar het welzijn, en het menselijk karakter essentieel is.

5 December 2017 Inhuldiging leerstoel aan de KU LEUVEN

Op 5 december,  werd de be.Source leerstoel ingehuldigd  
aan de KU Leuven - HIVA, in aanwezigheid van de rector van de KU Leuven.

Deze Leerstoel 'Empowerment of Underprivileged elderly', onder leiding van professor Tine Van Regenmortel van het HIVA-instituut, heeft als doel om onderzoek over ouderen in onze samenleving te promoten, met bijzondere aandacht voor ouderen die financiële moeilijkheden hebben. "We wensen meer evidence-based data te bekomen over de psychosociale aspecten van ouderen (bv. eenzaamheid). Gegrond in de visie van empowerment streven we naar een positiever imago van ouderen en meer sociale solidariteit in onze samenleving. Partnerschap tussen wetenschap, praktijk, beleid en doelgroep is hierbij onontbeerlijk. Dit wordt bewerkstelligd via het concept van ‘Empowerende Academische Werkplaats’."

photo chaire universitaire

Concert des Cœurs
Eglise Notre-Dame au Sablon
Photo Pierre Bollen

 

17 december 2017 om 15u30

In de kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel
in Brussel

Voor deze 9de editie brengt de Concert des Cœurs een kerstconcert gegeven door Les Pastoureaux, het jongenskoor uit Waterloo, geleid door Philippe Favette.

De netto opbrengst van de concerten gaat systematisch naar de door be.Source ondersteunde projecten ten bate van kwetsbare senioren.

Voor meer informatie over het concert of om kaartjes te boeken: www.concert-des-coeurs.be

logo concert-des-coeurs